برای خرید دوربین شکاری میبایست ابتدا با انواع دوربین ها و کاربرد آنها آشنا شد. در ادامه مقاله راهنمای خرید دوربین شکاری یا دو چشمی به این موارد خواهیم پرداخت:
- آشنایی با اعداد شناسنده روی دوربین های دو چشمی
- معرفی انواع دوربین های دو چشمی و شکاری بر اساس کاربرد
- طبقه بندی دوربین های شکاری بر اساس ابعاد
- نکات مهم در خرید دوربین دوچشمی
- معرفی انواع منشور دوربین های شکاری
اعداد مدل روی دوربین شکاری یا دو چشمی اساساً قدرت (قدرت بزرگنمایی) و اندازه (قطر لنز شیئی) را به شما می گویند.
به عنوان مثال ، در دوربین شکاری 42×8 عدد 8 نشان دهنده بزرگنمایی دوربین و عدد 42 نشان دهنده قطر لنز اصلی دوربین یا همان لنز شیئی بر حسب میلیمتر است. دانستن اندازه عدسی شیئی، به شما تصوری از ابعاد دوربین شکاری و اینکه چقدر بزرگ است و پارامتر جمع آوری نور آن حدودا چه مقدار است، میدهد. وقتی معانی این اعداد را بدانید، میتوانید تخمین بزنید که کدام دوربین پر نورتر است یا کدام بزرگنمایی بیشتری دارد و یا کدام قابل حمل تر است، در این حالت انتخاب مناسبتری نسبت به نیازتان خواهید داشت مثلا فلان دوربین شکاری برای شکار، پرنده نگری، رصد آسمان یا استفاده در کشتی رانی مناسبتر است.
دوربین شکاری مناسب برای کوهنوردی و پیادهروی
از آنجا که اندازه و وزن یک دوربین در زمان کوهنوردی بسیار مهم است ، شما باید دوربین شکاری جمع و جور با بزرگنمایی 8 یا 10 و قطر لنز شیئی 32 و کمتر از آن را انتخاب کنید. دوربین دو چشمی 25×8 ، 25×10 ، 32×8 و 32×10 همه گزینه های خوبی هستند. مدل هایی که در برابر آب مقاوم یا ضد آب باشند دوام بیشتری خواهند داشت ، در شرایط جوی نا مناسب به کمک شما می آیند.
دوربین دوچشمی مناسب برای پرنده نگری، طبیعت گردی و شکار
در پرنده نگری و شکار میتوانیم کمتر نگران وزن و ابعاد دوربین دوچشمی باشیم، در راهنمای خرید دوربین شکاری ما، به مدلهای متوسط و سایز بزرگ نگاه کنید (دوربین شکاری 8×32 و دوربین دو چشمی 10×32 و 8×42 و 10×42 محبوب هستند). بزرگنمایی 10 برابر هم طرفدارهای خودش را دارد و برای مشاهده یک حیوان کوچک، مفید است. مخصوصا اگر با دهنه 42 باشد، اما یک دوربین دو چشمی با قطر دهنه یکسان با بزرگنمایی 8 برابر، دارای یک میدان دید گستردهتر نسبت به همان دوربین با بزرگنمایی 10 برابر است، که میتواند کلید راحتتر پیدا کردن حیوانات در طبیعت باشد. همچنین مقاومت در برابر آب ویژگی خوبی است. البته مدلهایی که گاز نیتروژن هم دارند، بسیار کارآمدتر نیز هستند و هنگامی که از یک وسیله نقلیه گرم به دمای خنکتر بیرون میروید بخار، لنز دوربین شما را فرا نمیگیرد.
دوربین دوچشمی بوشنل مدل H2O 7X50
موجود در انبار
دوربین دو چشمی مناسب برای دریانوردی و کشتی رانی
مدلهای محبوب برای این کاربری شامل دوربین های دو چشمی 8×56 ، 10×50 ، 7×50 میباشد. باید دنبال دوربینهای حرفهای باشید؛ روی آب همه چیز متفاوت است. بزرگنمایی پایین مانند 7 یا 8 بهتر است، برید سراغ بزرگترین دهنه. حداقل پنجاه را انتخاب کنید. این کار باعث میشود لرزش کمتری داشته باشید و تصویر شفافتری را تجربه کنید. البته برای دیدن مناطق دورتر تا بزرگنمایی 10 برابر هم میتوانید استفاده کنید. اما بزرگنمایی کمتر یعنی خستگی چشم کمتر، فقط توجه داشته باشید که اگر بزرگنمایی بیشتر میخواهید، باید قطر دهنه دوربین هم افزایش یابد. فکر نمیکنم که واجب بودن ضد آبی دوربین شکاری یا دوچشمی در روی آب نیاز به ذکر کردن داشته باشد. البته دقت داشته باشید که دوربینهای دریانوردی حرفهای وجود دارند که مجهز به قطبنما و فاصله یاب نیز هستند.
دوربین شکاری و دوچشمی مناسب برای رصد آسمان شب و فواصل دور
در رصد های نجومی به دلیل حرکت کم و ساکن بودن، دیگر ابعاد، اهمیتی ندارد و هرچه بزرگتر باشد بهتر نیز خواهد بود (دوربین های دو چشمی 15×70 و 20×80 و 15×56 و 10×50 و 20×100 در این کاربری محبوب هستند). در رصد آسمان، بزرگنمایی بیشتر باعث میشود اجرام را راحتتر ببینید. اما باید حاصل تقسیم عدد بزرگنمایی دوربین به قطر دهانه آن عدد چهار به بالا شود. به این دلیل که مردمک چشم انسان در بهترین حالت در تاریکی مطلق 4 میلیمتر باز میشود و اگر قطر نور خروجی دوربین، بالای 4 میلیمتر باشد، آنگاه نور خروجی تمام مردمک چشم شما را پوشش میدهد. در نتیجه تصاویر شفافی از دوربین خواهید گرفت. این قانون را همه جا و برای خرید هر دوربین دوچشمی میتوانید به کار ببرید؛ اما در نجوم یک اصل است و همین قانون برای دوربین های کوهنوردی صدق نمیکند؛ چون در آنها برای نور بیشتر و فضای دید بیشتر، از راهکار های دیگری استفاده میکنند؛ مانند تغییر تراش عدسیها به شکل کرویتر و استفاده از کوتینگ بهتر.
ابعاد دوربینهای دوچشمی و شکاری
دوربین های دوچشمی از نظر ابعاد در اصل به سه دسته تقسیم میشوند:
دوربین شکاری COMPACT
دوربینهای دوچشمی با اندازه قطر عدسی شیئی کمتر از 30 میلیمتر (8×25، 10×28 و …)
اگر دوربینهای شکاری و دوچشمی جیبی مد نظر شمات میباشند، باید سراغ دسته دوربینهای compact بروید. مدل دوربین های موجود در این دسته، جمع و جور و سبک وزن هستند.
دوربین شکاری MIDSIZE
دوربینهای دوچشمی با اندازه قطر عدسی شیئی از 30 تا 40 میلیمتر (10×30، 8×32 و …)
مدلهای Mid-Size می توانند تصاویر روشنتری به شما بدهند و نگهداشتن آنها در دست، نسبت به مدلهای Full-Size برای مدت طولانی راحتتر است.
دوربین شکاری FULL-SIZE
دوربینهای دوچشمی با اندازه قطر عدسی شیئی بیشتر از 40 میلیمتر (8×42، 10×50 و …)
اکثر مدلهای این دسته، نیاز به پایه یا سه پایه جهت استقرار دوربین روی آنها میباشند.
نکات مهم در خرید دوربین دوچشمی
بزرگنمــــــایی
بزرگنمایی بیشتر به معنی دوربین دوچشمی بهتر نیست. هر مقدار دوربین شما بزرگنمایی بیشتری داشته باشد، نور آن کمتر میشود و اثر لرزش دست شما در تصویر بیشتر دیده میشود و کلافه کننده است. مثال: دوربین 20×50 به درد دیدهبانی ثابت میخورد؛ اما 10×50 مناسب شکار است و دوربین 7×50 مناسب دریانوردی و رصد آماتوری آسمان است. بزرگنمایی را نسبت به نیازتان انتخاب کنید.
میدان دیـــــــد
قدرت بزرگنمایی، همچنین تأثیر مستقیمی بر میدان دید دوربین شما دارد. یعنی هرچه بزرگنمایی کمتر باشد، میداند دید بیشتر و گسترش خواهد یافت. همچنین هرچه بزرگنمایی دوربین بیشتر باشد، میدان دید آن کمتر و باریکتر خواهد شد.
فاصله راحتی چشــــم
فاصله آسودگی چشم، فاصله بین چشمی دوربین و چشم شما است، در حالی که کل میدان دید تصویر دوربین، قابل مشاهده باشد. این مسئله برای دوستانی که از عینک استفاده میکنند، مهم است و نباید کمتر از 11 میلیمتر باشد. این فاصله در دوربینهای دوچشمی جدید قابل تنظیم است.
فوکوســــر دوربین
اکثر دوربینهای شکاری دارای یک فوکوس مرکزی هستند که همزمان هر دو چشمی را فوکوس میکند. آنها همچنین دارای یک حلقه تنظیم “دیوپتر” برای تمرکز یک چشمی به طور مستقل نیز هستند. این تکنولوژی به دوستانی که از عینک استفاده میکنند، کمک میکند تا تفاوت بین چشمهایشان را اصلاح کنند و بتوانند راحت و بدون عینک از دوربین استفاده کنند. اما فوکوس بعضی از دوربینها به این صورت است که بر روی هر چشم، یک سیستم فوکوس جداگانه قرار گرفته است. مانند برخی از دوربینهای برند اشتاینر که از سیستم اتو فوکوس استفاده میکنند.
استاندارد کیفی شیشه منشور
همه شرکتهای تولید لنز دوربین دوچشمی از دو استاندارد شیشه به نام BAK-4 و BAK-7 استفاده میکنند. در این قسمت کفایت می کند بدانید منشور BAK-4 شفافتر و با کیفیت تر و مغز شیشه سفیدتری از BAK-7 دارد، اما به دلیل کیفیت نسبتا مطلوب و قیمت مناسب BAK-7 این نوع منشور نیز هنوز تولید میشود.
معرفی انواع منشور دوربینهای دوچشمی و شکاری
منشور Porro
در دوربین های با طراحی منشور قدیمی پورو | Porro محورهای عدسی شیئی و چشمی در یک راستا قرار ندارند و به همین دلیل، دوربینهای پورو معمولاً ظاهری حجیمتر و زاویهدار دارند. این نوع طراحی باعث میشود که مسیر نوری چندین بار در داخل دوربین منعکس شود و در نتیجه تصویر با عمق بیشتری ارائه گردد.
این نوع طراحی منشور، برای دوربینهای سایز بزرگتر از 50 میلیمتر مرسوم است؛ چون نور بیشتری را عبور میدهد.
نکته: احتمال دوبین شدن دوربینی که در آن از منشور Porro شناور شرکت اشتیانر استفاده شده، بسیار کم است.
این نوع منشور دارای ویژگیهای زیر میباشد:
- عمق دید بالاتر
- حجم بزرگتر
- قیمت نسیتا کمتر
منشور Roof
در نسل جدید منشور های دوربین که به نام روف | Roof شناخته میشوند، دو سطح منشور با یکدیگر زاویهای مشابه سقف یک خانه تشکیل میدهند. این نوع طراحی به دوربین اجازه میدهد که به شکل جمع و جور و باریکتری ساخته شود، زیرا اجزای اپتیکی آن در یک راستا قرار میگیرند.
در هنگام حمل و نقل و در برابر ضربه، مقاومتر هستند و احتمال دوبین شدن دوربینهایی که از این منشور بهره میبرند، کمتر است.
این نوع منشور دارای ویژگیهای زیر میباشد:
- اندازه کوچک و وزن کمتر
- دوام و استحکام بالا
- کیفیت تصویر نسبتا بالاتر
- قیمت نسیتا بالاتر
بسیار مقاله مفیدی بود، از سایت خوب شما ممنونم
خیلی ممنون
از مطالب خیلی خوب و مفیدتان تشکر میکنم
ممنونیم انشالله هر روز بتونیم مطالب بهتری رو براتون قرار بدیم