راهنمای خرید لوازم کمپینگ و کوهنوردی, راهنمای خرید محصولات, مجله ایران کمپینگ

راهنمای خرید زیرانداز کمپینگ

راهنمای خرید زیرانداز

زیرانداز کمپینگ، یکی از مهم‌ترین تجهیزات برای داشتن یک خواب راحت و آرام در طبیعت است. این وسیله با ایجاد یک عایق بین بدن و سطح زمین، از شما در برابر سرما، گرما، رطوبت و ناهمواری‌های زمین محافظت می‌کند. با توجه به تنوع بالای زیراندازهای موجود در بازار، انتخاب مناسب‌ترین گزینه می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع زیراندازهای کمپینگ، جنس مواد مختلف، و نکاتی که باید هنگام خرید زیرانداز به آن‌ها توجه کنید بپردازیم.

مقــــدمه | راهنمای خرید زیرانداز کمپینگ

انتخاب یک زیرانداز کمپینگ مناسب، به اندازه‌ی انتخاب چادر یا کیسه خواب اهمیت دارد. اگر اهل طبیعت‌گردی، کمپینگ، یا کوهنوردی باشید، احتمالاً می‌دانید که داشتن یک زیرانداز مناسب می‌تواند تفاوت زیادی در راحتی و کیفیت سفر شما ایجاد کند. انتخاب زیرانداز مناسب نه تنها به خواب بهتر شما کمک می‌کند، بلکه از شما در برابر رطوبت، سرمای زمین و حشرات محافظت می‌کند. 

انواع زیرانداز کمپینگ

زیراندازهای کمپینگ را می‌توان بر اساس جنس، ساختار، کاربرد و فصل استفاده به دسته‌های مختلفی تقسیم کرد. 

زیرانداز یا تشک بادی

تشک‌های بادی یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای کمپینگ هستند. این زیراندازها با پمپ باد یا حتی با دهان پر می‌شوند و به دلیل نرمی و راحتی که فراهم می‌کنند، بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند. مزیت اصلی این زیراندازها، قابلیت تنظیم میزان نرمی آن‌ها است، اما باید به وزن و قابلیت حمل آسان نیز توجه کرد.

زیراندازهای بادی در سبک‌های متنوعی عرضه می‌شوند. از سبک‌های ایده آل برای کوله پشتی گرفته تا سبک‌های بسیار ضخیم که برای کمپ لاکچری و گلمپینگ مناسب هستند. بیشتر زیراندازهای بادی اکنون حاوی مواد عایق و یا بازتابنده هستند تا جای گرم و نرم‌تری برای خواب باشند. در بسیاری از زیرانداز های بادی از قفل هوا استفاده می‌شود تا بتوانید نفس خود را در هنگام دمیدن حفظ کنید.رطوبت ناشی از باد کردن ممکن است در داخل آن محصور شود، که در نهایت ممکن است آن را خراب کند یا مشکلات باکتریایی یا کپک روبه رو شود. استفاده از پمپ دستی به شما کمک می‌کند تا از جمع شدن رطوبت جلوگیری کنید.

انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

تشک بادی تک نفره کینگ کمپ مدل KM2009

مشکی
خاکستری

موجود در انبار

6.489.000 تومان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

زیرانداز بادی نیچرهایک مدل Rain Line Pattern

طوسی
آبی

موجود در انبار

6.930.000 تومان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

زیرانداز کمپینگ خود بادشو نیچرهایک مدل C035 Mummy

آبی
زرد

موجود در انبار

5.300.000 تومان5.670.000 تومان

زیرانداز یا تشک بادی خودبادشو (اتوماتیک)

زیرانداز بادی اتوماتیک از عایق فوم سلول باز طراحی شده و با باز کردن شیر هوا، زیرانداز منبسط می‌شود و به طور خودکار هوا وارد آن می‌شود. برخی از آن‌ها به طور خاص برای کوله پشتی طراحی شده‌اند و می‌توان آنها را از طول تا کرد و سپس آن‌ها را جمع کرد. برخی دیگر برای کمپینگ با اتومبیل طراحی شده‌اند و بدون تا شدن جمع می‌شوند.

بالشتک‌های هوا با تغییر دما فشارشان تغییر می‌کند. حتما میزان هوا را قبل خواب چک کنید.

جوانب مثبت: زیر اندازهای بادی فوق العاده راحت و سبک هستند و جمع و جورترین نوع زیرانداز هنگام بسته بندی هستند. با آزاد سازی یا افزودن هوا از دریچه (ها) می‌توانید سفتی تشک را تنظیم کنید.

جوانب منفی: زیرانداز های بادی گران تر از بقیه هستند. امکان سوراخ یا پاره شدن دارند البته احتمالش کم است، اما اگر کیت تعمیر مناسب را به همراه داشته باشید تعمیرات آنی امکان پذیر است.

زیرانداز فومی و آکاردئونی

همانطور که از اسم آن معلوم است، در این نوع زیرانداز فقط از فوم استفاده شده و آنها معمولاً به شکل Z و یا لول کردن جمع می‌شوند. زیراندازهای فومی و آکاردئونی، سبک، مقاوم و ارزان قیمت هستند و برای کمپینگ‌های ساده یا کوهنوردی‌های طولانی مدت مناسب‌اند. ویژگی بارز آن‌ها عدم نیاز به باد کردن است و در برابر سوراخ شدن مقاوم هستند. این زیراندازها عایق حرارتی خوبی نیز محسوب می‌شوند. زیراندازهای آکاردئونی به دلیل طراحی تاشو و جمع‌وجور، برای کوهنوردان حرفه‌ای و طبیعت‌گردان ایده‌آل هستند.

جوانب مثبت: زیراندازهای فومی و آکاردئونی، سبک، ارزان و با دوام هستند و با هر شرایطی سازگاری دارند. نیازی نیست نگران سوراخ شدن یا نشت هوای آن‌ها باشید. در بعضی از مواقع، برای بهبود عایق بندی و جلوگیری از سوراخ شدن زیراندازهای بادی، از این نوع برای عایق دوم استفاده می‌کنند. این‌ها تنها زیراندازهایی هستند که می‌توانید در بیرون از کوله حمل شوند بدون اینکه نگران آسیب و صدمه  آن‌ها باشید. آن‌ها همچنین می توانند به عنوان بالشتک برای نشستن در کمپ استفاده شوند.

جوانب منفی: راحتی این نوع زیرانداز کمتر است و نسبتاً سفت و محکم هستند.

انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

زیرباسنی فومی موبی گاردن مدل Egg Nest Cushion

سبز تیره
خاکی

موجود در انبار

502.000 تومان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

زیرانداز پتویی کمپینگ مدل Picnic Blanket

MULTICOLOR-PT چند رنگ طرح دار
قرمز-سفید-شطرنجی قرمز سفید شطرنجی
قهوه-ای-سفید-شطرنجی قهوه ای سفید شطرنجی
مشکی-سفید-شطرنجی مشکی سفید شطرنجی

ناموجود

انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

زیرانداز پتویی

زیراندازهای پتویی یا پارچه‌ای عموماً از مواد نرم و راحتی مانند پلی‌استر ساخته می‌شوند و بیشتر برای پیک‌نیک و کمپینگ در طبیعت‌های معتدل مناسب هستند. نکته قابل توجه در این زیراندازها، سبکی و راحتی حمل آن‌ها است.

زیرانداز چادر

این نوع زیراندازها برای قرارگیری زیر چادر طراحی شده‌اند تا از نفوذ رطوبت به داخل چادر جلوگیری کنند. ویژگی مهم آن‌ها ضدآب بودن و استحکام بالا است.

نکات مهم در انتخاب زیرانداز کمپینگ

وزن پد خواب

زیرانداز های فوق سبک، برای حمل در کوله پشتی بسیار عالی هستند؛ اما قیمت بالاتری دارند. با انتخاب یک زیرانداز با شکل مومیایی یا مخروطی، که باعث کاهش حجم و بسته بندی های کوچکتر می‌شود، می‌توانید در هزینه‌ها صرفه جویی کنید. زیرانداز فومی و آکاردئونی در طول‌های کوتاه نیز از نظر وزنی بسیار سبُک هستند.  راه آخری که می‌توانید وزن لوازم خود را با آن کم کنید، این است که اگر با شریک زندگی خود کوهنوردی می‌کنید، به جای دو عدد زیرانداز مجزا، یک تشک بادی دو نفره تهیه کنید که می‌تواند وزن و حجم لوازم شما را کاهش دهد.

طول زیرانداز

مهمترین نکته در مورد سایز زیر انداز این است که حداقل باید شانه ها و باسن شما روی آن قرار بگیرد تا مفید باشد. زیرانداز‍ ها در چهار سایز تولید می شوند. زیراندازهای استاندارد (سایز R) با طول معمول 180 سانتی متر و زیراندازهای بلند (سایز L) با طول 2 متر که پاهای شما را نیز عایق بندی می‌کنند که خود این یک مزیت بزرگ در سفرهای سرد و زمستانی محسوب می‌شود. دسته سوم زیراندازهای کوتاه  (سایز S) یا 3/4 طول هستند که معمولا 120 سانتی‌متر طول دارند. از مزیت آن‌ها می‌توان به وزن کمتر و بسته بندی کوچک‌تر اشاره کرد. یک دسته دیگر هم وجود دارد که قد این نوع زیرانداز 160 سانتی‌متر است (سایز WR). برخی از برندها در این سایز نیز زیرانداز تولید می‌کنند.

عرض زیرانداز

تقریباً هر زیرانداز دارای عرض استاندارد 50 سانتی‌متر است. اگر فرد بزرگی هستید یا تمایل زیادی به چرخیدن دارید، ممکن است عرض 65 یا 75 سانتی‌متری بخواهید (اما حتما قبل خرید اندازه چادر خود را در نظر بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که می توانید دو بالشتک عریض را در کنار هم قرار دهید). اغلب زیراندازهای بلند به طور پیش فرض پهن‌تر هستند، اگرچه در برخی از سبک‌ها می توانید یک زیرانداز با سایز R اما کمی پهن‌تر تهیه کنید.

برخی از زیراندازها دارای انحنای کناری بزرگتری هستند که معمولاً “ریل” نامیده می‌شوند. این نام گذاری به دلیل داشتن دو قسمت اضافه در کناره‌ها صورت گرفته. این دوعدد ریل کناری به شما کمک می‌کند تا در زمان خواب، اگر چرخشی انجام دادید، از روی آن خارج نشوید. این مورد برای کودکان نیز بسیار مناسب است.

دریچه هوا زیراندازهای بادی

بعضی از زیراندازها دارای یک والف دمیدنی با حجم بالا و یک سوپاپ باد هستند که می تواند جریان هوا را برای ورود یا خروج سرعت ببخشد. آنها دقیقا مانند والف توپهای بادی هستند که در کودکی باد کرده اید. البته بسیار پیشرفته تر. برخی دیگر از زیراندازهای بادی که جدیدتر نیز هستند، دارای دهانه های بزرگتر  استوانه ای شکل و بیرون زده هستند که امکان دمیدن سریع با تنفس کمتر را فراهم می کنند.

انواع جنس زیرانداز

جنس زیرانداز باید با توجه به شرایط آب و هوایی و نوع فعالیت شما انتخاب شود.

جنس زیرانداز باید مقاوم، ضدآب و عایق حرارتی باشد. پلی‌استر و فوم EVA از محبوب‌ترین مواد هستند.

انتخاب بهترین زیرانداز کمپینگ بر اساس کاربرد و نیاز شما

کمپینگ در اتومبیل

وقتی از نظر اندازه و وزن محدودیتی ندارید ، می توانید یک تشک بزرگتر و ضخیم تر برای راحتی خواب انتخاب کنید. غالباً اینها از نمونه های سبک وزن کمتری برخوردار هستند. زیرانداز بادی های اتوماتیک اغلبا گزینه های خوبی برای کمپینگ در اتومبیل هستند.

کوهنوردی

شما بعد از فعالیت های ورزشی سنگین مانند کوهنوردی یا تور با دوچرخه، قایق کایاک و … برای شبمانی و خواب راحت نیاز به زیرانداز دارید. این زیر اندازها به دلیل حمل با کوله پشتی باید سبک و کم حجم باشند در نتیجه بهترین زیرانداز برای یک کوهنورد، زیرانداز بادی و تشک بادی خود بادشو می‌باشد.

پیاده روی و طبیعتگردی

در این نوع فعالیت‌ها، وزن کم مهم است؛ اما دوام طولانی مدت نیز مسئله مهمی است؛ چون شما هر آن نیاز به استراحت دارید. در این موارد زیرانداز فومی و آکاردئونی کارآمد است. بسیاری از کوهنوردان برای صرفه‌جویی در وزن، یک زیرانداز فومی نازک و یا “3/4 طول” انتخاب می‌کنند که کمی کوتاه‌تر است (در صورت لزوم می توانید کیف یا لباس اضافی خود را برای کمی عایق بندی زیر پایتان بگذارید).

کمپینگ زمستانی

برای دماهای پایین و در سرما، یک زیرانداز بادی عایق بندی شده با ارزش R بالا (توانایی یک زیرانداز برای مقاومت در برابر از دست دادن گرما بر روی زمین را به عنوان مقدار R اندازه گیری می کنند. هرچه مقدار R بالاتر باشد زیرانداز گرمتر است) به خوبی به کار می‌آید. کمپ روی برف نیز به عایق بندی بیشتری نیاز دارد. از آنجا که مقدار R افزودنی است، استفاده از زیرانداز فوم ساده در زیر یک زیرانداز بادی عایق با ارزش R بالا یا زیرانداز بادی اتوماتیک شما را گرم‌تر خواهد کرد. زیرانداز فومی ساده هم عایق است و هم محافظی است در برابر سوراخ شدن یا آسیب‌های دیگر کیسه های خواب شما. اگر زیرانداز بادی آسیب دیده و قابل تعمیر نباشد، زیرانداز آکاردئونی به عنوان پشتیبان نیز عمل می‌کند.

خواب راحت شما با لذتی که از یک شبمانی می‌برید، رابطه مستقیم دارد

اعداد اعلام شده برای گرما و راحتی زیراندازها بسیار بستگی به متغیرها، از جمله رطوبت، باد، نوع پناهگاه، شرایط زمین، لباس و بدن دارد. اما نکته اصلی، تجهیزات خواب شماست. پک خواب راحت از سه جز پایه اساسی تشکیل شده است: 1) کیسه خواب ، 2) بالشت خواب و 3) لباس خواب.

توجه به این نکته مهم است که درجه تست کیسه خواب بر اساس شخصی است که لباس زیر و جوراب بلندی بر تن دارد و روی یک زیرانداز عایق با ارزش R تقریباً 5.5 می‌خوابد.

آزمایشگاه Magnusson REI Co-op آزمایشات گسترده ای را برای تعیین کمیت کلی راحتی سیستم خواب انجام داده است. محققان کیسه خواب ها و زیراندازهایی را با عملکرد حرارتی متفاوت، هم به تنهایی و هم در ترکیبات مختلف دمای تحملشان آزمایش کردند. جدول زیر ترکیبات توصیه شده سیستم خواب بر اساس میزان دما (فارنهایت) در شب است. در آن مقدار R زیرانداز و درجه حرارت کیسه خواب مناسب برای شما نوشته شده.

  • 50 فارنهایت (Fahrenheit) معادل 10 سانتیگراد سلسیوس (Celsius)
  • 32 فارنهایت (Fahrenheit) معادل 0 سانتیگراد سلسیوس (Celsius)
  • 20 فارنهایت (Fahrenheit) معادل 6.6- سانتیگراد سلسیوس (Celsius)
  • 0 فارنهایت (Fahrenheit) معادل 17.7- سانتیگراد سلسیوس (Celsius)

یک دیدگاه در “راهنمای خرید زیرانداز کمپینگ

  1. رضا فرح زاد گفت:

    تشکر از راهنمایی خوب جناب شمس الهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *