راهنمای کمپینگ، کوهنوردی و آفرود, مجله ایران کمپینگ

چگونه در باران کمپ بزنیم؟ | کمپینگ بارانی

how to camp in rain

آیا باران می تواند ما را از لذت بردن از کمپ باز دارد؟ البته پاسخ یک نه قطعی است. برعکس، کمپینگ بارانی می‌تواند لذت بخش تر از آن چیزی باشد که فکر می‌کنید. کمپینگ با صدای آرامش بخش قطرات باران که به چادر برخورد می‌کند، می‌تواند برای شما هم تجربه‌ای بسیار لذت بخش و هم تجربه جدیدی باشد.

مانند کمپ‌های زمستانی، لیست تجهیزات برای کمپینگ در هوای بارانی تغییر می‌کند. به عبارت دیگر، بسیاری از وسایل کمپینگی که در کمپ تابستانی استفاده می‌کنید، ممکن است برای کمپ بارانی کافی نباشد یا مناسب نباشد.

اگر باران را دوست دارید و تابحال تجربه‌ی کمپ در هوای بارانی را نداشته‌اید ؛ نیازی نیست در چادر خود بمانید تا باران بند آید. با دانستن نکات لازم و رعایت کردن آن‌ها، سفری لذت بخش و بی‌خطر را تجربه خواهید کرد و از این نعمت خدایی لذت وافر را خواهید برد.

از چادرهای ضد آب استفاده کنید

اگر قصد دارید در هوای بارانی کمپ بزنید، بسیار مهم است که یک چادر ضدآب همراه خود بیاورید. این چادر ها با پارچه های ضدآب ساخته می شوند و آب داخل آنها نفوذ نمی کند. همینطور شیب قسمت های مختلف چادر ، آب باران را به سمت پایین هدایت کرده و از جمع شدن آب بر روی چادر جلوگیری می کند.

چادر‌ها وزن سبکی دارند و نسبت به ابعاد، نوع پارچه و قیمت آن‌ها، بسیار مقرون به صرفه و مناسب است. استفاده از چادرهایی با ابعاد بزرگ را ترجیح دهید چون؛ آن‌ها می‌توانند از شما در برابر آب‌وهوا‌ی نامساعد بیشتر محافظت کنند.

اگر می‌خواهید محافظ بهتری داشته باشید، از چادرهای لبه‌دار استفاده کنید. لبه به‌صورت یک طاق زاویه‌دار است که به جلو یا پشت چادر اضافه می‌شود و امکان حفاظت بیشتری را در شرایط جوی بد ایجاد می‌کند.

محل مناسب برای چادر زدن انتخاب کنید

اولین قانون کمپینگ بارانی این است که چادر را خیلی نزدیک به درختان برپا نکنید. چون احتمال بروز طوفان و خطر شکستن شاخه های درختان وجود دارد و همینطور تا ساعت ها پس از باران قطرات باران روی شما می‌چکد. روی سطح سخت و با نفوذپذیری کم (مثل سکوهای چوبی) چادر نزنید. جایی را مشخص کنید که کمی شیب داشته باشد. مکان های با شیب زیاد ، آبراه ها، چاله ها هنگام بارندگی خطرناک هستند و باعث می شوند چادر شما آب بگیرد.

مراقب رعد و برق باشید

در مرتفع ترین بخش محلی که در آن حضور دارید به دلیل احتمال وقوع صاعقه چادر نزنید. سعی کنید محل کمپ شما کمی پایین تر از محیط اطرافتان باشد.

از سایه بان چادر استفاده کنید

هنگام باران، در چادر بودن بسیار لذت بخش است، اما ساعت ها ماندن می تواند خسته کننده باشد، در این شرایط میتوان از سایه بان ها به عنوان سقف موقت استفاده کرد.

در فضای آزاد می‌توان توسط چند طناب یک پناه‌گاه موقتی ساخت تا هنگام باران از خیس شدن چادر و سایر لوازم جلوگیری کرد و هم اینکه به وسیله آن یک فضای مناسب برای نشستن در زیر باران ساخت.

استفاده از سایه بان در هوای بارانی این امکان را به شما می دهد که ناهار خود در زیر باران، اما بدون خیس شدن صرف کنید و از آن لذت ببرید. سایبان دسترسی شما به اطرافتان را بیشتر میکند و فضای خشک بیشتری در اختیار شما میگذارد.

از زیرانداز برای داخل چادر استفاده کنید

چادر‌های ضد آب در مقابل باران مقاومت خوبی دارند ولی فقط رویه چادر دوپوش است و زیر چادر اغلب یک لایه دارد.

بنابراین کف چادر سرمای زیرین خود را به مرور به داخل منتقل میکند. بنابراین استفاده از زیرانداز توصیه می‌شود.

برای خشک ماندن کف چادر زیر انداز را داخل چادر قرار دهید. توجه داشته باشید که قرار دادن زیرانداز در قسمت بیرون و زیر چادر می تواند باعث جمع شدن آب زیر آن شود که در اینصورت ماندن در چادر امکان پذیر نخواهد بود.

یک تهویه برای چادر درست کنید

برای حرکت هوا و جلوگیری از کمبود اکسیژن به داخل چادر حتماً یک راه برای تهویه هوا در نظر بگیرید. می‌توانید قسمتی از پنجره و یا درب چادر را باز نگه دارید که احتمال ورود آب از آنجا به داخل چادر بسیار کم باشد.

پانچو و سایر لباس های ضد آب به همراه داشته باشید

پانچو یکی دیگر از عناصر مهم است. به همین دلیل باید حداقل یک پانچو همراه خود داشته باشید. خفاشی و یا پانچو‌های پوشیدنی با جای کوله در بازار موجود است. پانچوهای خفاشی نسبتا ارزان و مناسب هستند ولی به طور کامل شما را از خیس شدن محافظت نمی‌کنند.

این نوع پانچو‌ها آستین ندارند و نیمی از بدن شما را پوشش می‌دهند و نسبتا نازکتر، کم حجم‌تر و سبک‌تر هستند. پانچو کمپسور یک نمونه با کیفیت در بازار است. لباس اضافی نیز درهوای بارانی بسیار مهم است. به خصوص جوراب و تی شرت.

بسته به شرایط باران و طول سفر خود، می توانید دو یا سه دست لباس اضافی همراه خود داشته باشید. از دیگر پوشش‌های بیرونی مناسب  هوای بارانی می‌توان به گتر، کلاه، دستکش و شلوار گورتکس اشاره کرد. این لباس ها چون مستقیم با باران در ارتباط هستند، باید کیفیت خوبی داشته باشند.

برای جنگل نوردی در باران حتما کفش های ضد آب و لباس های بارانیتان را به تن کنید تا حس خوب طبیعت گردی شما با خیس شدن لباس­هایتان تباه نشود.

کوله پشتی ضد آب و کاور کوله پشتی را فراموش نکنید

برای سفر بین یک تا سه روزه، حتما یک کوله پشتی 40 تا 60 لیتری کافی است.

هنگام طبیعت گردی و کمپینگ در هوای بارانی، وسایل خود را طوری در کوله پشتی خود بگذارید که تعداد دفعاتی که کوله تان را باز میکنید به حداقل برسد.

خوراک و وسایل پرکاربرد را در جیب های خارجی کوله و چادر خود را در قسمت بالایی کوله قرار دهید.

سعی کنید کوله پشتی‌تان کاور ضد باران داشته باشد تا آب و رطوبت به داخل کوله پشتی و لوازم اصلی مانند لباس ها و کیسه خواب نرسد.

اگر کوله‌تان هنگام خرید کاور نداشته باشد میتوانید آن را جداگانه تهیه کنید.

کاور‌های کمپسور علاوه بر خود کوله پشتی تجهیزاتی که کنار کوله میبندید را نیزکامل پوشش می‌دهد.

از کیسه خواب ضد آب استفاده کنید

کیسه خواب های ضد آب بر روی خود لایه ای دارند که آنها را در برابر نفوذ آب مقاوم می کند ، سعی کنید برای روز های بارانی از این کیسه خواب ها برای کمپینگ خود استفاده کنید. اگر کیسه خوابتان خیس شود، کارایی کمتری خواهد داشت. بنابراین تمام سعیتان را بکنید تا کوله‌تان خیس نشود.

اگر میتوانید کیسه خواب را داخل پک ضد آب قرار دهید. کیسه خواب‌ها انواع مختلفی دارند. اما میتوانید از جنس پر را انتخاب کنید چون میتواند سریع تر بدن و لباستان را گرم کند.

آتش روشن کنید

در کمپی که فکر می کنید باران خواهد آمد، بسیار مهم است که چوب را از قبل جمع کنید.

برای خشک ماندن چوب ها میتوانید انها را داخل کیسه ضد آب نگه دارید.

به دلیل خیس بودن خاک در هوای بارانی برای آتش روشن کردن باید صبور باشید.

کیسه نایلونی به همراه داشته باشید

همیشه وسایل خود را مرتب نگه دارید و به محض شروع باران آن‌ها را داخل چادر بگذارید.

لوازم مهم خود از جمله: کیسه خواب ، پول، لباس ها ، اسناد و مدارک و… را درون کیسه های ضد آب قرار داده و سپس داخل کوله پشتی خود قرار دهید.

برای وسیله های بزرگ خود می توانید از کیسه زباله نیز استفاده کنید.

همه‌ چیز را داخل چادر بگذارید و مراقب باشید تمام وسایل تا قطع شدن باران خشک و بسته بندی شده بمانند.

غذاهای آماده و تنقلات همراه خود داشته باشید

در هوای بارانی بعد از پیاده روی در طبیعت نوشیدن یک نوشیدنی داغ ،روح و جان شما را جلا می بخشد. همراه داشتن یک فلاسک آب جوش و خوردن چای و یا  قهوه حسی فوق العاده را  برای شما تداعی می کند.

حتی می توانید با روشن کردن آتش در کتری آب جوش تهیه کنید و نوشیدنی های داغ مورد دلخواه خود را آماده کنید.

روشن کردن آتش و آشپزی زیر باران همیشه امکان پذیر نخواهد بود. به همین دلیل غذای آماده مثل ساندویچ های سرد (الویه ، کالباس خانگی و …) به هنگام گرسنگی میتواند یک گزینه عالی برای شما باشد.

هنگام کمپینگ در هوای بارانی همیشه کنسرو و تنقلات همراه خود داشته باشید.

کپسول گاز و سرشعله همراه خود داشته باشید

اگر روشن کردن آتش مقدور نبود میتوانید از اجاق برای غذا و خشک کردن لباس های خود استفاده کنید.

سعی کنید پک مناسب برای روشن کردن آتش داشته باشید. پنبه‌الکلی، تکه چوب کاملا خشک و چوب‌های آتش‌زن ، فندک ، کبریت مخصوص و آتش زن ساده از ابزار اصلی این پک است.

سعی کنید تمامی لباس‌های اصلی و تجهیزات لازم خیس شده برای اقامت شب را خشک کنید.

اگر از کپسول در داخل چادر استفاده می‌کنید حتما هنگام خواب آن را خاموش کنید.

سرشعله کمپسور بسیار سبک است و جای بسیارکمی از کیف شما را می‌گیرد. این سرشعله بعد  از وصل‌شدن به کپسول گاز توسط فندکی که روی آن هست، روشن می‌شود و خروجی گاز آن ۱۴۰ گرم در ساعت است. داشتن این اجاق سفری بسیار سبک و بی‌خطر را برای شما فراهم می‌کند.

باران را به آب تبدیل کنید

اگر یافتن آب آشامیدنی در مکانی که در آن کمپ کرده اید مشکل است میتوانید بطری و یا ظرفی را در زیر آبی که از سایه بان چادر شما جاری می شود قرار دهید و از آن به عنوان آب آشامیدنی استفاده کنید.

بازی ها در هوای بـارانی مهم هستند

ممکن است مدت زمان طولانی مجبور باشید در چادر بمانید و از تماشای باران خسته شوید. میتوانید تعدادی بازی مورد علاقه خود را همراه داشته باشید تا اوقات خود را با استفاده از انها پر کنید.

لیست وسایل لازم برای کمـپینگ بارانی

  • چادر ضد آب
  • پانچو
  • شلوار ضدآب
  • کاور ضدآب کوله پشتی
  • کیسه ضدآب برای بسته بندی مواد غذایی
  • چراغ قوه ضدآب
  • غذاهای کنسرو و تنقلات
  • کفش  مناسب هوای بارانی و کفش پلاستیکی
  • لباس اضافه که زود خشک می شود
  • کیسه نایلون و زباله برای جلوگیری از خیس شدن اشیا

ما می توانیم لیست وسایل کمپینگ در هوای بارانی را اضافه کنیم، اما وسایلی که در بالا ذکر و توصیه کردیم کافی خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *