[vc_row css=”.vc_custom_1644081893517{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
اسرار پنهان، ماجراجویی و بهترین اسرار طبیعت، اینها اولین افکاری هستند که وقتی به “غارها” فکر می کنیم، به ذهنمان خطور می کند. طبیعت همیشه ما را با شکوه و شگفتی های بی شمارش شگفت زده می کند و بدون شک غارها یکی از باشکوه ترین شگفتی آن است.
غارها از دیرباز انسان ها را مجذوب و شگفت زده کرده اند، و فهمیدن دلیل آن دشوار نیست. غارها تعریف فرهنگ لغت زیبایی اسرارآمیز هستند که خارج از مداخله کثیف هوی و هوس انسان وجود دارند. در ماقبل تاریخ از آنها برای سرپناه، دفن یا مکان های مذهبی استفاده می شد. امروزه تحقیقات غارها را مورد مطالعه قرار می دهند زیرا آنها می توانند جزئیات شرایط آب و هوایی گذشته را آشکار کنند. غارنوردان برای لذت بردن از فعالیت یا برای ورزش بدنی آنها را کاوش می کنند. در این مقاله غارهای معروف ایران را برایتان معرفی میکنیم.
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644081946908{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
غار علیصدر
این غار در شهرستان کبودرآهنگ و در روستایی به همین نام قرار دارد. غار علیصدر در سال ۱۳۸۷ بهعنوان بیست و سومین اثر طبیعی ملی ایران به ثبت رسیده است.
غار علیصدر دارای دو مسیر خشک و آبی است که طی کردن هر کدام از آنها به نوع خود لذتبخش است. در ابتدا که وارد غار میشوید، باید از پلههای متعددی پایین رفته و در فضای داخلی غار قدم بزنید. زیبایی سنگها و فضای داخلی غار قطعا حیرت هر بیننندهای را برمیانگیزد و شما را در عمق افکارتان غرق میکند.
نکات جالب و جذابی درباره غار علیصدر وجود دارد که دانستن آنها در شناخت این غار تاریخی به شما کمک بسزایی خواهد کرد:
- از بزرگترین غارهای آبی جهان به شمار میرود.
- از طولانیترین مسیر قایقرانی در داخل غار برخوردار است.
- قدمت آن به ۱۹۰ سال قبل برمیگردد.
- از غارهای زنده دنیا به شمار میرود، یعنی ممکن است طی سالهای آتی دستخوش تغییرات جدیدی شود.
- با اینکه این غار در زیر سطح زمین قرار دارد، اما فاقد هرگونه گاز سمی بوده و هیچ مشکلی برای نفس کشیدن افراد به وجود نخواهد آورد.
- آب دریاچه موجود در این غار سرشار از املاح معدنی است، بنابراین قابل آشامیدن نبوده و هیچ جانور زندهای در آن زندگی نمیکند.
- بیشترین ارتفاع مشاهده شده از عمق آب تا سقف غار، چیزی در حدود ۵۵ متر است.
- این غار یک پدیده طبیعی و خارقالعاده بوده و هیچ انسانی در ساخت و معماری آن دخیل نبوده است.
- بازدید از آن به ۱.۵ الی ۲ ساعت زمان نیاز دارد.
- کشیدن سیگار در این مکان ممنوع است.
- به دلیل قراگیری این غار در زیر زمین، موبایل آنتن نمیدهد.
- گرفتن عکس با فلش ممنوع است.
- بیستوسومین اثر طبیعی ملی در لیست آثار طبیعی ایران محسوب میشود.
مسیرهای دسترسی به غار علیصدر
این غار تقریبا یک ساعت با شهر همدان فاصله دارد. شما میتوانید برای دسترسی به این غار تاریخی از سه مسیر زیر استفاده کنید:
- مسیر اول: همدان، شهر کبودرآهنگ، سه راهی نوژه، روستای علیصدر، غار علیصدر
- دوم: همدان، لاریجن، بیجار، غار علیصدر
- سوم: صالح آباد، غار علیصدر
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644081970868{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
غار سهولان
این غار از جاهای دیدنی مهاباد است و در ۴۳ کیلومتری جنوب شرقی این شهر، در محور مهاباد–بوکان قرار دارد. روستای سهولان و دامنه رشته کوههای کوتر، سهولان شگفتانگیز را در آغوش خود جای دادهاند.
سهولان دارای دو ورودی است که یکی ۱۷۸ و دیگری ۱۰۷ پله دارند و شما از یکی وارد و از دیگری خارج میشوید. با طی کردن این پلهها، به عمق ۳۰ متری زمین میروید که البته با نزدیک شدن به عمق زمین و كف غار، فشار هوا افزایش و اکسیژن هم کم میشود و رطوبت هوا به ۷۸ درصد میرسد. این غار از دو بخش آبی و خشکی تشکیل شده که هم مکانی برای غارپیمایی است و هم با داشتن سه حوضچه یا دریاچه امکان سوار شدن بر قایق و عبور از آنها در محدودههای مشخص وجود دارد. رطوبت غار نیز بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است که در اثر همین رطوبت زیاد خزههای سبز و قهوهای رنگی روی سنگها و صخرههای را پوشاندهاند.
سایر اطلاعات این غار منحصربهفرد عبارتانداز:
مساحت کشف شده: حدود دو هکتار
طول مسیر آبی کشف شده: ۳۰۰ متر
طول مسیر خشکی کشف شده: ۳۰۰ متر
وسعت تالار اصلی: ۵۸ متر در ۴۲ متر
ارتفاع سقف غار: ۵۰ متر
چگونه به غار سهولان برویم؟
برای رفتن به غار سهولان بهتر است اول با تهیه بلیط هواپیما چارتر و یا معمولی به ارومیه سفر کنید و سپس با خودروی شخصی به مهاباد که رسیدید به سمت بوکان تغییر مسیر بدهید.
تپهای به نام ماهورها را پشت سر بگذارید، روستای عیسی کند را نیز رد کنید و تابلوی غار سهولان را برای دسترسی راحتتر دنبال کنید تا به غار برسید.
برای بازدید از غار سهولان و لذت بردن از زیباییهای وصفناپذیر آن بهتر است فصل تابستان و یا بهار به این منطقه بروید تا سرمای هوا اذیتتان نکند.
غار سهولان علاوه بر بازدید کنندههایی که از نقاط مختلف کشور دارد سالانه میزبان گردشگران و مسافرانی از دیگر کشورهای جهان است.
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644082011803{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
غار ایوب در کرمان
در شهر بابک کرمان قرار گرفته است و از آنجا که دهانه بسیار بزرگی دارد، بهعنوان بزرگترین دهانه غار ایران به حساب میآید. در واقع، ویژگی مهم غار ایوب، دهانه بسیار بزرگ آن است که ۶۰ متر طول و ۸۰ متر ارتفاع دارد. از آنجا که مردم منطقه این غار را منتسب به حضرت ایوب (ع) میدانند، جایگاه مقدسی برای آنها دارد.
ویژگی های غار ایوب
این غار ویژگی و دیدنیهای جالبی دارد. همین ویژگیها و داستانهای مربوط به آن بر زیبایی این مکان میافزاید.
این غار دارای دهانه بسیار بزرگی است که همین موضوع این غار را به گونهای منحصر به فرد میکند. ضمن اینکه غار ایوب به عنوان بزرگترین غار آذرین کشور شناخته میشود.
در این منطقه بادهای شدیدی میوزند. این بادها دانههای شن و ماسه را بلند میکنند و با سرعت زیادی بر روی سنگهای داسیت غار میکوبند. در طی سالیان متمادی این عمل اثر فرسایشی دارد. به همین خاطر تمام فضای درونی غار و دیوارهای آن بر اثر همین فرسایشها به صورت حفرههای ریز و درشتی در آمده است.
بهدلیل قرارگیری غار در ارتفاع برای دسترسی به آن باید کوهنوردی مختصری انجام دهید. به همین دلیل طی این مسیر برای افراد مسن و ناتوان میتواند مشکل باشد.
- بهتر است با کفش مناسب جهت کوهنوردی به این مکان سفر کنید تا هنگام صعود و گردش در غار با مشکلی مواجه نشوید.
- هنگام حضور در این غار زیبا، حفاظت از آن را در اولویت قرار دهید و از نوشتن یادگاری و ریختن زباله بپرهیزید.
- برای دیدن غار میتوانید از جاده اصلی تهران-بندرعباس و از دوراهی جوزم استفاده کنید. بعد از طی حدود ۳۵ کیلومتر به این منطقه خواهید رسید. دهج بین کرمان و یزد قرار دارد. از سمت یزد تا غار باید تقریبا ۲۵۴ کیلومتر را طی کنید و این مسیر از سمت کرمان حدود ۲۳۹ کیلومتر است.
در پایین کوه، صخرهای به نام بارانداز وجود دارد. از آنجا که وسایل نقلیه تنها تا نزدیکی این صخره امکان تردد دارند؛ بنابراین شما باید باقی مسیر را بهمدت یک ساعت پیادهروی کنید تا به غار برسید. احتمالا علت نامگذاری صخره به بارانداز به همین دلیل بوده است.
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644082054073{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
غار رود افشان در تهران
غار رودافشان به فاصله ۱۲۰ کیلومتری شرق تهران در نزدیکی روستایی به همین نام از توابع شهرستان دماوند واقع شده است. رودافشان روستاییست سرسبز، با باغهای وسیع، چشمهسارهای فراوان و رودی پر آب به نام دَلیچای.
سرچشمه دلیچای از آب دریاچههای تار و هویر است که از ذوب یخچالهای قره داغ ایجاد شدهاند. این غار در جنوب روستا و در دامنه جنوبی درهای که رودخانه دلیچای در آن جاریست قرار دارد.
غار رودافشان در شهرستان دماوند قرار دارد. فاصله غار رودافشان از تهران ۱۲۲ کیلومتر است.
دیدنیهای داخل غار
به دهانه ورودی غار که برسید خنکی هوا را حس خواهید کرد. اینجا یک غار آهکی است که طی میلیونها سال در اثر فرسایش سنگها و صخرههای آهکی شکل گرفته است؛ پس میتوانید در گوشه و کنار غار استالاگمیت و استالاگتیتهایی را ببینید که به زیبایی هرچه تمام خودنمایی میکنند.
قطرههای آبی که از سقف غار به پایین میچکند و داخل گودالهای آب میریزند صداهایی ایجاد میکنند که سکوت غار را در هم میشکند. همین قطرههای آب طی میلیونها سال باعث ایجاد قندیلهای زیبا و گاها غولپیکر شدهاند که میتوانید در جاهای مختلف آنها را ببینید.
مسیری که شما بهعنوان یک گردشگر عادی میتوانید طی کنید حدود ۸۰۰ متر است که برای راحتی رفتوآمد نردبانهای فلزی هم نصب کردهاند. در کنار مسیر اصلی میتوانید سیمهای برق و علامتهایی را روی دیوار ببینید که بهعنوان راهنمای غار رودافشان عمل میکنند و مسیر را به گردشگران نشان میدهند.
گوشه و کنار غار هم پر از خفاشهایی است که در تاریکی قایم شدهاند و شمارا تماشا میکنند!
برای رفتن به روستای رودافشان و غار روستای رودافشان از سمت تهران باید مسیر جاده دماوند یا آزادراه تهران – پردیس را در پیش بگیرید و از رودهن وارد جاده فیروزکوه بشوید. مسیر جاده فیروزکوه را باید تا جایی ادامه دهید که به منطقه سیدآباد برسید.
منطقه سیدآباد از فیروزکوه ۴۵ کیلومتر و از دماوند ۳۵ کیلومتر فاصله دارد. فاصله غار رودافشان تا فیروزکوه ۶۲ کیلومتر است
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644082073539{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
غار خفاش در ایلام
غار خفاش از جمله غارهای موجود در منطقه ایلام است. این غار که جزو میراث فرهنگی استان ایلام محسوب میشود محل زندگی هزاران خفاش است. غار خفاش جزو معدود غارهای ایران است که محل زندگی این پرندهی بدون پر است.
این غارها دهلیزهای وسیعی دارد که عمق بعضی از قسمتهای آن به ۴۰۰ متر میرسد. غار خفاش دهلران یکی از غارهای تاریخی عصر غارنشینی بوده که بعدها به زیستگاه خفاش تبدیل شده است.
غار خفاش دهلران با بیش از ۳۰ هزار خفاش از ۷ گونه همچون «دم موشی» از غارهای کمیاب در خاورمیانه به حساب میآید.
تنها غار خفاش کشور
فراوانی خفاش در این غار باعث می شود در هنگام غروب در زمان خروج این خفاشان از غار که اغلب به صورت دسته های بزرگ انجام می شود، فضای جالبی را برای علاقمندان به طبیعت ایجاد کند.
فراوانی خفاش در این غار باعث میشود تا در زمان غروب آفتاب همزمان با خروج این خفاشها از غار که اغلب به صورت دستههای بزرگ انجام میشود، فضای جالب و عجیبی برای علاقمندان به طبیعت ایجاد گردد که البته برای بعضی بسیار ترسناک هم هست. این خفاشها مسیر سه کیلومتری تا شهر را طی کرده و بعد از مدتی به محل زندگی خود یعنی غار باز میگردند.
مناسبترین زمان برای بازدید این پدیده نادر و طبیعی فصل تابستان است. علاوه بر اینکه آب و هوای منطقه خنک و مطبوع است، امکان مشاهده پرواز خفاشها نیز وجود دارد.
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644082103912{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
غار کتله خور زنجان
ستید؛ پیشنهاد میدهیم در سفرتان به زنجان از این غار تماشایی دیدن کنید.در بعضی از مناطق غربی ایران، به کوههای کم ارتفاع «کتله» میگویند و احتمالا وجه تسمیه غار نیز همین باشد که در یکی از این کوهها قرار گرفته است و خورشید از پشت آن طلوع میکند و بهجای «کتله خورشید» به آن «کتله خور» میگویند.
این غار که یکی از اعجابآورترین غارهای جهان نیز محسوب میشود در شهرستان خدابنده قرار دارد. اگر اهل غارنوردی یا از دوستداران و علاقهمندان به دیدن غار هیگویند.
امکانات رفاهی غار کتله خور
غار کتله خور زنجان چند سالی است که به عنوان یکی از مهمترین جاذبههای زنجان شناخته میشود، امکاناتی هم در اطرافش برای رفاه بیشتر گردشگران ایجاد شده است.
از جمله امکانات رفاهی غار کتله خور باید به جاده آسفالت، پارکینگ، سرویس بهداشتی، آب آشامیدنی سالم، فروشگاه مواد غذایی، امکان کمپ، پوشش مخابرات و تلفن همراه اشاره کرد. همچنین در تمام مسیرهای منتهی به غار، پمپ بنزین و پمپ گاز نیز وجود دارد.
غار کتله خور کجاست؟
برای بازدید از غار کتله خور باید راهی شهر گرماب در استان زنجان شوید. از سه مسیر دسترسی به این غار امکانپذیر است:
مسیر اول: جاده آسفالته زنجان – سلطانیه و سپس خدابنده – گرماب
دوم: زنجان – بیجار – گرماب
سوم: همدان- کبودر آهنگ
اگر از سمت تهران حرکت میکنید، بزرگراه تهران- قزوین را در پیش بگیرید، بعد از شهر ابهر مسیر قیدار را پیش بگیرید و از آن جا به سوی گرماب بروید. از سوی زنجان نیز باید مسیر زرین آباد و پس از آن گرماب را انتخاب کنید.
آدرس غار کتله خور: ۱۵۵ کیلومتری جنوب زنجان، شهرستان خدابنده، شهر گرماب
فاصله غار کتله خور تا زنجان: ۱۳۷ کیلومتر
[/vc_column][/vc_row]