[vc_row css=”.vc_custom_1644081893517{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
کوه ها غول های عظیمی هستند که در سراسر جهان سر به فلک کشیده اند و منتظر کاوش هستند. همه اینها را می توان با نحوه اندازه گیری یک کوه تعیین کرد که دام کوه ها در لیست بلندترین کوه های ایران قرار دارند .
مهم ترین بخش طبیعت هر کشوری را کوه ها تشکیل می دهند که در آب و هوای جغرافیایی نقش مهمی دارند. از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب ایران کوه ها تشکیل میشوند که کوه هایی مثل دماوند، علم کوه، دنا و زرد کوه در دنیا شناخته شده اند و کوهنوردان بسیاری از جاهای مختلف جهان برای صعود به ایران سفر می کنند. تعداد کوه های ایران زیاد می باشد ما در این مقاله به 6 کوه بلند ایران اشاره کرده ایم.
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644081946908{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
قله دماوند
کوه دماوند کوهی است که به بام ایران شهرت دارد و بلندترین کوه ایران و بلندترین آتشفشان آسیا شناخته شده است. این قله در جنوبیترین قسمت استان مازندران قرار دارد و از شهرهای تهران، ورامین، قم و کرانههای دریای خزر خودنمایی میکند. آغوش دماوند از یک سو به کویر مرکزی و از سوی دیگر رو به دریای خزر باز است.
در صعود به قله دماوند چه میبینیم؟
در فصل بهار و تابستان با فرش رنگینی از گیاهان دارویی و شقایقهای سرخ پوشیده میشود. قله دماوند با ارتفاعی حدود 5610 متر مانند عروس بلند قدی با تور سپیدی روی سرش میماند که شقایقهای دلربا فرش قرمزی زیر پایش گستراندند
از سه مسیر جبهه جنوبی، جبهه شمالی و جبهه شمال شرقی میتوان به قله دماوند صعود کرد. جبهه جنوبی یکی از قدیمیترین مسیرهای صعود به دماوند است.
این مسیر آسانترین مسیر برای صعود قله و دسترسی آن از طریق پلور و رینه است. در بین مسیر پناهگاههایی وجود دارند که مجهز به سرویس بهداشتی و محلی برای استراحت کوهنورداناند و در اطراف آنها نیز میتوان چادر زد.
این پناهگاهها در ماههای صعود، بسیار شلوغ هستند و اقامت آنها را باید از یک ماه قبل در سایت فدراسیون کوهنوردی رزرو کرد.
چه زمانی به قله دماوند صعود کنیم؟
زمان مناسب برای صعود به دماوند از اواسط خرداد تا اوایل شهریور است. صعود در زمانهای دیگر بسیار سخت و خطرناک خواهد بود.
برای صعود به قله دماوند چه چیزهایی با خودمان ببریم؟
صعود به قله دماوند حتما باید همراه با گروههای کوهنوردی حرفهای انجام شود و به هیچ عنوان صعود انفرادی آن توصیه نمیشود. برای صعود تابستانی دماوند، یک لایه لباس بیس، پلار، کت پر، دستکش، کلاه، شلوار مناسب کوهنوردی، جوراب پشمی،گتر و همراه داشتن یک جفت باتوم ضروری است. یکی از راههای پیشگیری از ارتفاعزدگی آشامیدن آب فراوان است.
برای تحمل گازهای گوگردی و بادهای روی قله همراه داشتن چند اسکارف و کلاه طوفان نیز پیشنهاد میشود. هدلمپ، عینک مناسب کوهنوردی و کلاه آفتابگیر و کرم ضد آفتاب قوی نیز از دیگر وسایل ضروری است. برای حفاظت از این میراث ملی، جیب کوچک کولهتان را نیز به چند کیسه زباله اختصاصی دهید
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644081970868{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
علم کوه
علم کوه با ارتفاع قله ۴۸۵۰ متر در استان مازندران، در منطقه تخت سلیمان واقع شده است و از مقاصد کوهنوردی و جاذبه های گردشگری کلاردشت محسوب میشود. این کوه پس از دماوند بلندترین قله ایران یه شمار میآید.
دلیل اصلی شهرت علمکوه، ارتفاع عظیم آن نیست، بلکه دیوارهای است که در دامنه شمالی کوه قرار دارد و یکی از سختترین مسیرها برای سنگنوردی و دیوار نوردی در کشورمان است.
شهرت دیوارهی علم کوه فراتر از مرزهای ایران است و در سالهایی دور کوهنوردان اروپایی برای صعود به این قله و گشایش مسیرهای دیوارهنوردی تلاشهای زیادی انجام دادند و در واقع دیوارهنوردی در کشور ما مدیون این قله میباشد.
مسیرهای مختلفی بر روی دیواره گشایش شده است که فنیترین مسیر صعود نیز همین مسیرهاست، مسیر گردهی آلمانها مسیری نیمه سنگنوردی و نیمه کوهنوردی میباشد، مسیر قله سیاه سنگها شاید خطرناکترین مسیر صعود علم کوه باشد و به واسطهی ریزشی بودن این مسیر متاسفانه هر ساله تلفات جانی داشتهایم.
اما مسیر تنگ گو و دشت حصارچال که تقریبا از رخ جنوبی به قله صعود میشود، سادهترین مسیر صعود به قله علم کوه میباشد، که اکثر کوهنوردان با شبمانی در ارتفاعات بالای 4,000 متری منطقه حصارچال به قله صعود میکنند.
سادهترین و بهترین مسیر صعود به قله علم کوه
برای صعود به قله علم کوه مناسبترین و سادهترین مسیر از طریق مرزن آباد به کلاردشت بخش حسنکیف و آبادی رودبارک میباشد.
در انتهای بخش رودبارک قرارگاه فدراسیون کوهنوردی رودبارک با تمامی امکانات رفاهی قرار دارد. بسیاری از کوهنوردان وارد قرارگاه فدراسیون رودبارک میشوند. در اینجا پارکینگ ماشین، سرویس بهداشتی، بوفه، فروشگاهی کوچک برای تهیه لوازم کوهنوردی و اتاق برای خواب و استراحت وجود دارد.
البته با توجه به فصل صعود قرارگاه رودبارک ممکن است شلوغ باشد و یا ظرفیت پارکینگ و اتاقهایش تکمیل باشد که بایستی از قبل از طریق تماس هماهنگیهای لازم را انجام داد.
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644082011803{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
کوه سبلان
کوه سبلان از مجموعهای از ارتفاعات متعدد تشکیل شده است. به طور کلی سه قله معروف دارد. قله بزرگ آن به سلطان مشهور است که در جبهه غربی قرار دارد. دو قله دیگر آن به هرم و کسری مشهورند. قسمت شرقی کوه سبلان با نام قله آتشفشان، سبلان ارتفاع ۴۸۱۱ متری دارد. تمام قلههای سبلان در همه ایام سال پوشیده از یخ و برفهای دائمی هستند.
صعود به این کوه
سه مسیر برای رسیدن به قله سبلان وجود دارد که در اینجا به معرفی آنها می پردازیم:
۱– مسیر شمال شرقی
این مسیر رایج ترین مسیر برای رسیدن به قله است. مسیر مذکور از آبگرم شابیل (جنوب شهر لاهرود در جاده اردبیل به مشکین شهر) آغاز میشود. این مسیر در بیشتر بخش ها کاملاً پاکوب می باشد.
مسیر دسترسی در این روش دارای پرچمهای راهنما است و رسیدن به قله را آسان می سازد. این جبهه ساده است و برای کوهنوردان معمولی مناسب می باشد.
۲– مسیر غربی
این مسیر از پای دریاچه قره گل شروع میشود. پس از گذر از هرم چال و یخچال عظیم هرم به جانپناه غربی و سپس قله سبلان میرسد.
۳– مسیر جنوبی
این مسیر از سمت جنوب قله آغاز میشود. در این مسیر جان پناهی وجود ندارد. این جبهه سختترین راه صعود به قله سبلان است. همچنین از سنگهای بزرگ تشکیل شده است. پیست اسکی آلوارس که یکی از مجهزترین پیستهای اسکی ایران است، در این مسیر قرار دارد.
جاذبههای گردشگری پیرامون کوه سبلان
آلوارس
این منطقه تله سیژ، پیست اسکی، آبشار، رودخانه و دشت های بزرگی دارد. همچنین فاصله آن تا سرعین فقط ۲۴ کیلومتر است. آلوارس جاده زیبایی دارد و بین قله سبلان و سرعین است.
پل معلق مشکین شهر
این پل در فاصله ۵۸ کیلومتری کوه سبلان است. لقب طولانیترین پل معلق خاورمیانه را دارد و در ارتفاع ۸۰ متری است.
دریاچه سبلان
نکته جذاب در مورد این کوه وجود یک دریاچه زیبای بیضی شکل در بالای قله آن است که گردشگران زیادی را به سوی این قله زیبا جذب میکند. ارتفاع دریاچه سبلان ۴۸۱۱ متر است و عمق حدودی ۴۰ متری دارد. این دریاچه در ماههای گرم دمایی در حد صفر درجه سانتیگراد دارد و آب آن نیز صاف و زلال است.
آب و هوای قله سبلان
در بهار هر سال و بخصوص ماههای فروردین و اردیبهشت قله سبلان مواجه با هوای طوفانی است. از ماههای خرداد و تیر که فصل صعود به قله سبلان آغاز میگردد تا پایان شهریورماه هوا از پایداری بیشتری برخوردار است ولی در تمامی بعدازظهرها غالباً با هوای ابری و باران در ارتفاعات توام است.
آب مصرفی در تابستان و ایام صعود از ماحصل ذوب برفهای قله فراهم میگردد و در پاییندست آب بسیار کم میباشد. این آبها از 9 صبح شروع به ذوب و جاری شدن و تا ساعت 18 هر روز مجدد یخ میزند.
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644082054073{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
رشته کوه سهند
رشته کوه سهند به دلیل انبوهی گیاهان، چمن زارها، گلزارها و مراتع در آن به عروس کوه های ایران مشهور شده است؛ چراکه سطح تمام مناطق این رشته کوه پوشیده از سبزه است.
کوه های کمال، جام، سهند، سلطان، دمیرلی، آغ داغ، موتال داغی، شیر داغی، حرم داغی، گیرو داغی، آتاشان، درویش از مهم ترین قلل رشته کوه سهند محسوب می شوند.
در دامنه های کوهستان سهند، زیباترین دره های آبرفتی همراه با روستاها، باغ ها و کشتزارها، جلوه هایی شگفت پدیدآورده است.
سهند در باورهای آیینی اسطوره شناسی جایگاه برجسته ای دارد، به نظر برخی از محققان کوه سهند همان کوه اسنوند است که در اوستا آمده و زرتشت در آنجا با الهه آبها گفتگو کرده است.
معروفترین قلل مرکزی سهند بنام چماقلو داغ ، شکر داغ ، قوچ گلی داغ، یانخ داغ، درویشلر داغی می باشند که دره های با صفای بایندر و شاه یوردی را به وجود آورده اند. چندین قله مرتفع در این منطقه قرار دارد که بلندی 17 قله آن از 3000 متر تجاورز می نماید.
پیست اسکی سهند
پیست اسکی سهند علاوه بر این که به عنوان بزرگترین پیست اسکی شمال غربی ایران شناخته میشود، یک پیست اسکی بین المللی است و بسیاری از مسابقات کشوری و بین المللی در این پیست انجام میشود.
این پیست دارای 12 بالابر، هتل ویلایی، تله اسکی و مدرسه اسکی است.
پیست اسکی سهند در ۳۰ کیلومتری جنوب تبریز قرار دارد و بعد از روستای ایرانق وارد این پیست میشوید. از تبریز تا پیست سهند تقریبا 20 دقیقه فاصله است.
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644082073539{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
کوه تخت سلیمان
تخت سلیمان منطقهای کوهستانی است واقع در استان مازندران با بیش از 40 قله بالای 4000 متر، یخچالها، برفچالها و دیوارهها. منطقه تخت سلیمان از جمله مشهورترین ارتفاعات ایران و آشنا برای کوهنوردان داخلی و خارجی است.
منطقه تختسلیمان از شمال به شهرهای چالوس، سلمانشهر، تنکابن و مناطق جنگلی، از جناح شرقی محاط بر دره رودخانه چالوس و از جناح غربی محدود به دره بزرگ سههزار و بالاخره از جنوب و جنوبغربی به درههای طالقان و الموت منتهی میگردد.
این منطقه کوهستانی یکی از جاهای خوش آبوهوا و باصفای شمال ایران محسوب میشود که برای گردش و تفریح در دل کوهستان بسیار مناسب است.
قلههای منطقه تخت سلیمان همانند علم کوه، تخت سلیمان و دندان اژدها که از بلندترین قلههای ایران محسوب میشوند در نوع خود جاذبه بینظیری را خلق کردهاند. کافی است با کوهنوردی آشنا باشید و با انجام این ورزش از قلههای مرتفع آن بالا بروید و منظره بسیار تماشایی قلههای سربهفلککشیده را تماشا کنید.
تخت سلیمان که از جاهای دیدنی کلاردشت در استان مازندران محسوب میشود سرچشمه رودهای بزرگی همچون گرمارورد، ازارود، ناریان، سردآبرود، دوهزار و سههزار و پراچان است.
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644082103912{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
کوه هزار
کوه هزار به دلیل داشتن هزار نوع گیاه گوناگون، هزار نامیده شده است و مشهور است که هزار چهارمین کوه بزرگ ایران و مرتفعترین قله جنوب کشور است.
روستاهای دامنه کوه هزار، با آب و هوایی دلپذیر و آبشار راین که در دل این کوه قرار دارد، در فصل بهار و تابستان پذیرای میهمانان زیادی است. کوه هزار با مساحت ۹۰۰ کیلومتر مربع، سرچشمه رودخانه تهرود میباشد.
هزار کوه کرمان با قلهای مخروطی شکل و منفرد در قلب فلات مرکزی ایران جا گرفته و جلوههای طبیعی فراوانی را در خود دارد. از این میان، میتوان به آبشار زررودِ اشاره کرد که بر دیواره شمالی هزار کوه میدرخشد. آبشار کوه شاه نیز یکی دیگر از زیباییهای هزار کوه است که با ارتفاعی معادل ۱۵ متر بر پیشانی این کوه بلند جریان دارد.
دوستداران ورزش کوهپیمایی و علاقهمندان به طبیعتگردی هر ساله در فصل بهار و تابستان به سمت قله هزار کوه حرکت میکنند. مردمان صمیمی و اهالی میهماننواز روستاهای این ناحیه با آغوش باز از گردشگران و مسافران هزاران استقبال میکنند.
مسیرهای صعود به قله هزار کرمان
مسیر رایج برای رسیدن به قله هزار جبهه شمالی است که از آبشار راین و پناهگاه عبور میکند. برای رسیدن به آبشار راین باید از شهر راین در جهت غرب و جنوب حدود 15 کیلومتر در جاده آسفالته طی مسیر نمایید. آبشار راین شروع پیمایش خواهد بود. همچنین این قله از مسیرهای دیگری چون دره میرشادی ( دره امید )، دره باب زنگی و دره اردیکان نیز قابل صعود است.
صعود زمستانی و بهترین زمان صعود به قله هزار
صعود زمستانی قله هزار هم مانند دیگر کوههای استان کرمان منطقه فلات مرکزی ایران با زمستانهای طوفانی و بسیار سرد همراه است. صعود به قله هزار در زمستان از صعود زمستانی قله جوپار سادهتر است ولی برفکوبی سنگین و تغییرات هوای سریع نیازمند آمادگی بالا برای صعود میباشد.
[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1644082246059{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”]
رشتهکوه دنا
بر خلاف تصور بسیاری از مردم، کوه دنا در واقع یک کوه منفرد نیست بلکه رشته کوهی در زاگرس می باشد. رشته کوه دنا شامل ۴۹ قله بالاتر از ۴۰۰۰ متر است که بام آن بیژن ۳ یا قاش مستان ۴۴۵۹ متر ارتفاع دارد.
رشته کوه دنا در ۲۰ کیلومتری شرق یاسوج آغاز شده و تا ۷۰ کیلومتری در جهت شمال شمال غربی در استان اصفهان امتداد دارد.
کوه دنا سراسر شمال و شرق استان کهکیلویه و بویراحمد را در بر می گیرد. شرق و جنوب شرقی این رشته کوه به استان فارس، غرب آن به چهارمحال و بختیاری و در قسمت شمالی به استان اصفهان محدود می شود.
مسیر صعود به قله های رشته کوه دنا
حوض دال
به طور کلی برای صعود به قله حوض دال از مجموعه دنا دو مسیر اصلی وجود دارد. مسیر بزکش که مسیری طولانی میباشد و از خانه کوهنورد آغاز میگردد. و مسر سی چانی که باید بخشی از مسیر تا گردنه بیژن را با وسیله نقلیه طی نمود.
در ارتفاع ۳۹۰۰ متری و در مسیر بزکش دو جانپناه سیمانی و فلزی است. در صورت صعود از مسیر سی چانی برای رسیدن به این پناهگاهها باید قدری از مسیر منحرف شوید.
مورگل
این قله در شمال قاش مستان و از جمله قلل شمالی رشته کوه دنا می باشد. به طور کلی برای رسیدن به قله مورگل دو مسیر وجود دارد: مسیر شمالی که مسیر رایج صعود میباشد. این مسیر از روستای خفر آغاز شده و با عبور از جانپناه قاش مستان به تنگه کیخسرو و خط الراس و نهایتا قله میرسد. مسیر جنوب شرقی که به معنای پیمایش بخشی از خط الراس برای رسیدن به مورگل است و از روستای سی سخت آغاز میشود.
[/vc_column][/vc_row]
با سلام احتمالا شما اشتباه تایپی در چهارمین قله بلند ایران داشتید
لطفا اصلاح بفرمایید.
اصلاح شد
با سلام احتمالا شما اشتباه تایپی در چهارمین قله بلند ایران داشتید
لطفا اصلاح بفرمایید.
اصلاح شد
درودوقت بخیر
چهارمین قله مرتفع طرح سیمرغ قله قاش مستان دنا دراستان کهگیلویه وبویراحمد هستش که به اشتباه علم کوه چهارمین معرفی شده و سیالان هم دراستان قزوین هست وسی سخت مرکز شهرستان دنا هستش که روستا معرفی شده لطفا اصلاح بفرمایید
درودوقت بخیر
چهارمین قله مرتفع طرح سیمرغ قله قاش مستان دنا دراستان کهگیلویه وبویراحمد هستش که به اشتباه علم کوه چهارمین معرفی شده و سیالان هم دراستان قزوین هست وسی سخت مرکز شهرستان دنا هستش که روستا معرفی شده لطفا اصلاح بفرمایید
رشته کوه گرین نهاوند با ارتفاع تقریبی نزدیک ۴۰۰۰ متر
رشته کوه گرین نهاوند با ارتفاع تقریبی نزدیک ۴۰۰۰ متر