راهنمای کمپینگ، کوهنوردی و آفرود, مجله ایران کمپینگ

معرفی جنگل های ایران

رمز و راز و زیبایی جنگل ها، عاشقان طبیعت و علاقه مندان به ماجراجویی را مجذوب خود می کند. از مورد توجه ترین جاذبه های طبیعی ایران، جنگل ها هستند که در هر زمانی از سال با رنگ و شکل منحصر به فرد خود، ‌نگاه ها را جلب می کنند.

اگر به طبیعت‌گردی علاقه‌مند باشید می‌توانید به راحتی با برپا کردن کمپ درجنگل و یا با اجاره ویلا جنگلی از طبیعت زیبای آن‌ها استفاده کنید. در این مقاله قصد داریم جنگل های ایران را برایتان معرفی کنیم.

جنگل دالخانی

یکی از زیباترین جنگل های ایران، جنگل سحرانگیز دالخانی‌ست.  جنگلی با فضایی بکر و سحرانگیز که یکی از خاطره‌انگیزترین سفرهای عمرتان را برای‌تان رقم می‌زند و شما را غرق در زیبایی می‌کند.

جنت رودبار یکی از مناطق خوش آب جنگل دالخانی محسوب می‌شود و درگذشته آبشارهای زیادی وجود داشته است؛ اما متأسفانه تعداد بسیاری از آن‌ها براثر سیلاب یا خشک‌سالی از بین رفته و تنها یک آبشار در آن باقی‌مانده است که باید برای رسیدن آن باید مسیر دشواری را درحدود ۴۰ دقیقه پیاده طی کنید.

در این روستا ییلاق‌های زیادی وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به اکراسر، چاک، چرتمه، نمکدره، ایزکی و جیرود اشاره کرد که هرکدام از آن‌ها آب‌وهوای دل‌نشین و مناظر بسیار زیبایی دارند.

مسیر دسترسی به جنگل دالخانی

برای دسترسی به جنگل دالخانی ابتدا باید از راه زمینی یا ریلی، خود را به رامسر برسانید و به‌سمت شرق رامسر و جاده رامسر تنکابن بروید تا به سه‌راهی جنت رودبار (کیلومتر ۷ جاده رامسر تنکابن) برسید.

پس از رسیدن به این سه‌راهی باید سمت راست را در پیش بگیرید تا به‌جاده ییلاقی جنت رودبار برسید. این جاده جنگلی شیب‌دار است و قبل از ورود به آن باید از سلامت خودرو مطمئن شوید.

جنگل فندقلو

جنگل فندقلو برای هر سلیقه‌ای یک پیشنهاد مهیج برای خوشگذرانی دارد؛ اگر اسکی‌باز حرفه‌ای هستید اسکی در پیست چمن فندقلو، اگر اهل آبتنی و شنا کردن هستید چشمه و آبگرم مشه سویی، اگر آدمِ طبیعت و طبیعت‌گردی هستید پیاده‌روی و گشت‌وگذار در مراتع و جنگل‌های فندقلو، تجربه سفر به این جنگل را به‌یادماندنی‌تر می‌کند.

نقطه تقابل هوای خشک و سرد ناحیه اردبیل با هوای گرم و مرطوب گیلان است؛ ازاین‌رو، بیشتر روزهای سال هوای جنگل مه‌آلود است و حتی در گرم‌ترین روزهای تابستان می‌توان شاهد جریان ابرها در ارتفاع پایین بود. درمجموع، این منطقه به‌دلیل قرار گرفتن در ارتفاعات، دارای آب و هوایی متبوع و خنک است.

مسیر دسترسی به جنگل فندقلو

مسیرهای گوناگونی برای رفتن به این جنگل وجود دارد:

  • مسیر گردنه حیران

اگر از آستارا به‌سمت اردبیل حرکت می‌کنید و حدود ۲۰۰ متر قبل از تونل حیران، وارد یک جاده فرعی در سمت راست جاده منتهی به تونل شوید. این جاده فرعی از بالای تونل رد می‌شود و بعد از حدود یک کیلومتر به یک دوراهی می‌رسد که در آنجا جاده سمت راست دوباره به جاده اردبیل وصل می‌شود و جاده سمت چپ راه رسیدن به ایستگاه بالایی تله‌‌کابین، رستوان حیران و بعد از آن جنگل فندقلو است.

  • مسیر شهر اردبیل

سه راهی جاده اردبیل به شهر آستارا در نزدیکی شهر نمین قرار دارد. در این مسیر و قبل از رسیدن به شهر نمین، بعد از جایگاه CNG نمین یک جاده فرعی وارد روستای «دودران» می‌شود. همین جاده را ادامه دهید تا به خانقاه سفلی و بعد از آن روستای آرپاتپه برسید. در روستای آرپاتاپه در چهارراه به‌سمت چپ بپیچید و در ادامه بعد از حدود چهار کیلومتر به پارکینگ فندقلو می‌رسید.

جنگل سیسنگان

در حقیقت ساحلی که رو به روی جنگل سیسنگان قرار دارد را ساحل سیسنگان نام داده‌اند. جنگل و ساحل در حقیقت تنها به اندازه عرض جاده با یکدیگر فاصله دارند و این تقابل، واقعا مثال زدنی است.

البته مورد مشابه چنین حالتی را می‌توان در استان گیلان و جنگل گیسوم مشاهده کرد. انتهای جاده جنگلی گیسوم منتهی به دریا می‌شود. اما واقعا باز هم حالت زیبای جاده ساحلی جنگل سیسنگان را ندارد که در هر سمت شما یک زیبایی طبیعی وجود داشته باشد.

استان مازندران ریه‌های تنفسی ایران و جنگل سیسنگان را می‌توان ریه‌های تنفسی استان سرسبز مازندران دانست! حال تصور کنید که چه هوای خارق‌العاده‌ای در اینجا انتظار شما را می‌کشد!

مسیر دسترسی به جنگل سیسنگان

برای رسیدن به پارک جنگلی سیسنگان کافی است خودتان را به یکی از شهرهای نور یا نوشهر در استان مازندران برسانید و وارد جاده نور به نوشهر شوید. برای دسترسی به جنگل سیسنگان از تهران، دو مسیر بسیار زیبا و سرراست مقابل روی شما است.

مسیر اول: حرکت از جاده هراز به سمت مازندران است. وقتی که در مسیر جاده هراز به آمل رسیدید، کافی است مسیر رو به شمال را تا محمودآباد ادامه دهید و از محمود آباد به سمت غرب و شهرستان نور حرکت کنید. از شهرستان نور کافی است وارد جاده نوشهر شده و پس از حدود ۳۵ کیلومتر که تابلوی ورودی جنگل سیسنگان را مشاهده کردید، از دوربرگردان دور بزنید و وارد پارک جنگلی سی سنگان شوید.

مسیر دوم: از جاده‌ی زیبا و خاطره انگیز چالوس می‌گذرد. پس از رسیدن به چالوس، به سمت نوشهر حرکت کنید و از نوشهر به سمت شرق و جاده نور حرکت کنید. پس از حدود ۳۰ کیلومتر حرکت در جاده ساحلی نوشهر به نور، جنگل زیبای سیسنگان در سمت راست شما نمایان خواهد شد.

جنگل گیسوم

جنگل گیسوم و ساحل گیسوم به‌عنوان یکی از بهترین مکان های دیدنی گیلان است که گونه های گیاهی و جانوری متنوع و خاصی دارد.

کارشناسان تاکنون ۷۶ گونه گیاهی مختلف در این جنگل شناسایی کرده‌اند. با توجه به نوع خاک و محل زندگی این گونه‌های گیاهی شاید بتوانید نمونه‌های مشابه آن‌ها را در جاهای دیگر کشور هم پیدا کنید.

گردشگران تور شمال می‌توانند در هر فصلی که بخواهند به گیلان سفر کنند چرا که فصل در این منطقه معنی ندارد. بهار، تابستان، پاییز، زمستان! هریک از فصل‌ها زیبایی به خصوصی دارد که نمی‌توان گفت کدام بهتر است اما نیمه اول سال فروردین و اردیبهشت می‌تواند بهترین زمان برای لذت بردن از جاهای دیدنی اطراف گیسوم باشد.
بهترین زمان سفر به گیسوم فصل های بهار و تابستان است، در عین حال در فصل پاییز زیبا ترین تصویر از درختان را نظاره گر باشید که زیبایی توصیف ناپذیری دارد اما این‌ها دلیل نمی‌شود که در زمستان جنگل گیسوم مناسب سفر نباشد. درختان در فصل زمستان سفید پوش می‌شوند و جلوه ی جنگل گیسوم به نوعی غیر قابل وصف زیبا می‌شود.

مسیر دسترسی به پارک جنگلی گیسوم

این جنگل در ۱۰ کیلومتری جاده اسالم به خلخال و در محور رشت به آستارا قرار دارد.

جنگل ارسباران

این جنگل ها با ۱۳۰ هزار هکتار وسعت در کناره جنوبی رود ارس و در شمال استان‌ آذربایجان شرقی واقع شده است و یکی از زیباترین مناطق شمال غرب کشور به‌حساب می‌آید.

از نظر اقلیمی شبیه منطقه قفقاز است. کوه‌های پر از درخت که در میانشان مراتع پراکنده دارد و اکثر این مراتع محل زندگی عشایر دامدار منطقه است.

بارش باران در جنگل های ارسباران بیش از میانگین بارش سالانه در سایر مناطق شمال غربی ایران است. بارندگی بیشتر و جاری بودن چندین چشمه و رودخانه باعث شده تا ارسباران نام‌های مثل «قره‌داغ» بگویند چون جنگل انبوه باعث سیاه دیده شدن کوه‌ها می‌شود.

معرفی جنگل های ایران برای کمپینگ

مسیر دسترسی جنگل ارسباران

جنگل‌های ارسباران در نزدیکی شهر کلیبر قرار دارد و فاصله آن تا تبریز نیزحدود ۲۲۰ کیلومتر است. از طرفی دیگر این منطقه کوهستانی و جنگلی در مرز ارمنستان و آذربایجان واقع شده و از کوه قوشاداغ در جنوب شهر اهر تا رود ارس گسترده شده است.

جنگل های حرا

یکی از جاذبه‌های طبیعی جزیره قشم جنگل حرا است که در بین خشکی و دریا قرار گرفته است. این جنگل یکی از بزرگترین جنگل‌ها در بین جنگل‌های ایران است.
جنگل حرا در میان جزیره قشم و استان هرمزگان قرار دارد که یک منبع اکولوژیکی مهم به شمار می‌آید به صورت تالابی پوشیده از درختانی است که در مناطق جنب حاره ای و گرم حاره ای قرار گرفته‌اند.

درختان جنگل دریایی حرا در طی شبانه‌روز تنها به مدت 6 تا 7 ساعت نمایان و قبل رؤیت هستند. هنگام مَد به حالت شناور باقی می‌مانند و تا شاخه به زیر آب فرو می‌روند.

این جنگل زیبا به منطقه‌ای حفاظت شده تبدیل شده است که سالانه گردشگران زیادی از جنگل حرا دیدن می‌کنند و از طبیعت بکر آن لذت می‌برند.

 جنگل‌های حرا قشم جزئی از میراث طبیعی کشور ایران به شمار می‌آید و وسعت آن حدودا ۸۵۰۰۰ هکتار است و هم چنین یکی از ذخیره گاه‌های زیست کره ایران و جزء عجایب هفتگانه قشم محسوب می‌شود.

مسیر دسترسی به جنگل های حرا

اگر مرکز جزیره قشم را در نظر بگیریم بنابراین فاصله آن تا جنگل های حرا به 74 کیلومتر می رسد. این مسافت را تقریبا می توانید در مدت زمان یک ساعت و پنج دقیقه سپری کنید البته اگر بین راه هیچ گونه توقفی نداشته باشید.

شما از راه خشکی نمی توانید به جنگل های حرا برسید چرا که این جنگل ها در میان آب های جنوب محصور شده اند و بخش قابل توجهی از آن ها نیز به صورت منطقه محافظت شده درآمده اند. برای اینکه به جنگل های حرا دسترسی داشته باشید ابتدا باید به قشم بروید و سپس راهی روستای سهیلی شوید. در این روستا قایق های بسیار زیادی منتظر گردشگران هستند تا آن ها را به سمت جنگل های منطقه ببرند.

جنگل ابر شاهرود

این جنگل یکی از زیباترین و معروف‌­ترین جنگل­‌های ۴۵ میلیون ساله­ هیرکانی است که در شمال شرق ایران واقع شده است. ۳۵ هکتار وسعت دارد، ادامه­ جنگل‌­های سرسبز شمال بوده و در اغلب مواقع با اقیانوسی از ابر پوشیده شده است و به همین جهت به آن جنگل ابر می‌گویند.

در این منطقه ابرها تا حدی به درختان نزدیک می‌شوند که گویی جنگل بر فراز ابرهاست. علت این پدیده طبیعی زیبا موقعیت جغرافیایی آن است که در واقع محل تلاقی دو اقلیم آب ‌و هوای متفاوت، یعنی ناحیه کم فشار دشت گرگان و ناحیه پرفشار منطقه ابر است.

اگر علاقه‌مند به کمپ زدن در طبیعت هستید، می‌توانید در جنگل ابر چادر برپا کنید. اما یادتان باشد برای کمپینگ در جنگل باید تجهیزات کافی مانند وسایل برپایی آتش و لباس گرم، با خود داشته باشید و به همراه راهنما و در قالب تور مجاز طبیعت گردی، برای خوابیدن در جنگل اقدام نمایید.

با اینکه در هر فصلی از سال جلوه زیبایی به خود می گیرد ولی برای دیدن ابرهایی که سوار بر درختان جنگل شده اند باید هوا صاف و آفتابی باشد. در ماه های زمستانی هم رفتن به این جنگل توصیه نمی شود چون در این بازه زمانی جاده های آن لغزنده و خطرناک هستند.

مسیر دسترسی به جنگل ابر

از هر کجا که بخواهید به جنگل ابر شمال بروید، ابتدا باید خود را به استان سمنان برسانید و بعد از سمت شاهرود یا بسطام به سوی آزادشهر حرکت کنید. سپس با عبور از روستای قلعه نو خرقان، وارد جاده‌ جنگل خواهید شد. پس از رسیدن به جنگل باید اتومبیل خود را در جایی پارک کرده و با پای پیاده از گشت و گذار در این جنگل لذت ببرید.

اگر می‌خواهید بدون اتومبیل شخصی به این جنگل سفر کنید، باید ابتدا خود را با قطار یا اتوبوس به شاهرود رسانده و سپس در میدان امام شاهرود با استفاده از تاکسی یا اتوبوس‌هایی که به طرف روستای ابر می‌روند، به جنگل ابر بروید.

جنگل های انجیلی

درختان انجیلی گونه‌ای زیبا و منحصر به فردند که فقط در نوارجنوبی دریای خزر می‌رویند. درختان سر به فلک کشیده‌ای که طیف بی‌نظیری از رنگ‌ها را به شما هدیه می‌دهند و گذر از آن شما را وارد بازی رنگ‌ها می‌کند.

دیدن جنگل انجیلی زیرآب دیدار از شگفتی‌های طبیعت است. در این طبیعت زیبا گیاهانی را می‌توانید ببینید که نمونه آن در مناطق دیگر ایران دیده نمی‌شود.
یکی از صحنه‌های جالبی که ممکن است در دیدار از جنگل انجیلی زیرآب ببینید، درختان درهم گره‌خورده است. از ویژگی‌های درختان انجیلی این است که اگر در نزدیکی یکدیگر قرار گیرند، یک کلونی از درختان را تشکیل می‌دهند که باوجود جدا بودن، تبدیل به درختی یگانه می‌شود.
جنگل انجیلی زیرآب در هر فصلی از سال دیدنی و زیبا است. همچنین خزه‌ها، قارچ‌ها، سرخس‌ها و گیاهانی که سر راه شما قرار می‌گیرند و بسیاری دیگر از شگفتی‌های طبیعت را فقط در جنگل انجیلی می‌توانید ببینید.

دسترسی به جنگل انجیلی

برای رسیدن به جنگل‌های انجیلی سوادکوه باید مسیر جاده فیروزکوه-قائمشهر را در پیش بگیرید. پس از رسیدن به میدان شهر زیرآب، به‌سمت راست (سمت لاجیم) ادامه مسیر دهید تا با طی حدود ۱۸ کیلومتر، به روستای اتو برسید. بعد از عبور از این روستا، یک دوراهی خاکی مقابل‌تان قرار می‌گیرد. مسیر سمت چپ به روستای ولیلا می‌رسد.

پس از رسیدن به روستا، سراغ مسجد را بگیرید؛ زیرا در فضای رو‌به‌روی مسجد، مکان مناسبی برای پارک وسیله نقلیه وجود دارد. ضمن آنکه جاده خاکی رو‌به‌روی این مسجد، مسیر حرکت به‌سمت روستای سوخته سرا و جنگل‌های انجیلی سوادکوه را مشخص می‌کند. مسجد دیوارهای کوتاهی دارد و تشخیص آن در روستا کار چندان دشواری نیست. بقیه مسیر را تا جنگل انجیلی باید پیاده طی کنید که حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد.

جنگل دو هزار

جاده دو هزار از زیباترین مسیرهای جنگلی در استان مازندران است.

زمانی که در این جاده‌ حرکت می‌کنید، چشم‌انداز بی‌نظیری از مناطق سرسبز شمالی را خواهید دید که هوش از سرتان برده و شما را مجذوب خود می‌کند. در نتیجه تعجبی نیست اگر جاده دوهزار و دیدنی‌های اطراف آن‌ها به یکی از بکرترین و زیباترین جاذبه‌های طبیعی ایران تبدیل شوند.

اگر به کوهنوردی علاقه‌مندید، باید نام روستای عسل محله و ییلاقات اطراف راشنیده باشید. این روستا یکی از پرطرفدارترین بخش‌های جنگل دو هزار است که نقطه شروع مسیر صعود به قله سیالان محسوب می‌شود.

اگر کوهنورد حرفه‌ای هستید و سال‌هاست در این رشته ورزشی فعالیت می‌کنید، سری به ارتفاعات روستای عسل محله بزنید تا بار دیگر طعم واقعی یک کوهنوردی جانانه در ارتفاعات جذاب شمال کشور را بچشید.

مسیر دسترسی به جنگل دوهزار

برای دسترسی به جنگل دوهزار باید به ارتفاعات جنوبی تنکابن بروید. در واقع فاصله تنکابن تا جنگل دوهزار زیاد نیست و دسترسی به ورودی این جنگل‌ها از سمت منطقه‌ای به نام خرم‌آباد امکان‌پذیر است.برای رسیدن به خرم‌آباد به سمت جنوب تنکابن بروید و پس از روستای قلعه گردن به منطقه خشکه رود می‌رسید.  از اینجا تابلوهای جنگل دو هزار را می‌بینید که می‌توانید در مسیر آن حرکت کنید.

از سمت روستای چلاسر هم باید در سه‌راه سلیمان آباد با دیدن تابلوی ورودی جاده دوهزار مسیر خود را به این سمت ادامه دهید.یک مسیر دیگر برای دسترسی به این منطقه، جاده الموت به جنگل سه هزار است که بیشتر برای پیمایش و کوهنوردی است. ضمن اینکه به دلیل خاکی بودن جاده معمولاً مسیر دسترسی آفرود سواران هم هست.

آدرس: مازندران، تنکابن، خرم‌آباد، روستای خشکه رود، جاده دوهزار، جنگل‌های دوهزار و سه هزار

جنگل فیلبند

روستای فیلبند از زیباترین روستاهای مرتفع در استان مازندران است. این روستا به‌دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه‌اش و قرار گرفتن در ارتفاع کوهپایه‌ای، چشم‌اندازی زیبا به مراتع و روستاهای اطراف دارد.

روستای فیلبند با طبیعت بکر و زیبایش در نیمی از سال با ابرها احاطه می‌شود و طبیعت دوستان زیادی در فصل گرم به این منطقه خوش آب و هوا سفر می‌کنند. دریای ابر فیلبند در بیشتر روزهای سال تشکیل می‌شود؛ تماشای حرکت ابرها از میان پاها و احاطه شدن در توده‌های ابر، لحظات به‌یادماندنی برای گردشگران خلق می‌کنند.

مسیر دسترسی به جنگل فیلبند

برای رسیدن به فیلبند باید از تهران راهی جاده هراز شوید، نرسیده به جنوب آمل جاده‌ای فرعی را به سمت شرق بپیچید که تابلویی سبز‌رنگ روی آن نوشته است فیلبند، و به سمت آن‌جا برانید.

جنگل النگدره

پارک جنگلی اَلَنْگْدَره یکی از پارک‌های جنگلی و معروف شمال کشور است. این پارک جنگلی از مناطق نمونه گردشگری و مکان های دیدنی استان گلستان محسوب می‌شود که در پنج کیلومتری جنوب غرب شهر گرگان قرار دارد.

پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، پیک‌نیک از جمله تفریحاتی است که می‌توانید در این پارک جنگلی انجام دهید. جاده سلامتی، ایستگاه دوچرخه، خودروهای برقی، زمین‌های بازی و ورزش نیز از جمله امکانات این پارک است.

پارک جنگلی النگدره طبیعتی چهار فصل و تماشایی دارد. در هر فصل و هنگامه‌ای که به این جنگل سفر کنید، آن را غرق در زیبایی و شگفتی خواهید دید. با این وجود این پارک جنگلی در پاییز چهره‌ هزار رنگ و رویایی به خود می‌گیرد که بسیار چشم‌نواز است.

مسیر دسترسی به جنگل النگدره

استان گلستان، 5 کیلومتری جنوب غربی شهر گرگان، پارک جنگلی النگدره

برای رسیدن به این پارک جنگلی زیبا ابتدا باید به استان گلستان، شهر گرگان بروید و سپس از طریق بلوار ناهارخوران، فرعی پارک جنگلی النگدره خود را به این منطقه برسانید.

توجه داشته باشید که بردن ماشین به داخل جنگل در روزهای زوج امکان پذیر نیست. شما در این روزها باید ماشین تان را در پارکینگ پارک کنید و با استفاده از خودروهای برقی یا پیاده گشتی در النگدره داشته باشید.

جنگل نهارخوران

پارک جنگلی نهار خوران یکی از مقاصد گردشگری استان گلستان است که شهرت ملی دارد. پارک جنگلی نهارخوران به سبب موقعیت جغرافیایی که دارد، اغلب آب و هوایی دلچسب و مطبوع داشته و می تواند یک روز خاطره انگیز را برای شما بسازد.

این پارک جنگلی دارای امکانات رفاهی مختلف و مناسب از جمله پارکینگ، آلاچیق و زمین بازی است.

به غیر از بازدید از ناحیه پارادایز و آبشار مصنوعی جنگل ناهارخوران، شما در این پارک جنگلی زیبا گزینه‌های دیگری نیز برای گشت و گذار و تفریح دارید؛ تنها کافی‌ست وقت بیشتری برای گردش در این پارک کنار بگذارید.

مثلا می‌توانید در جنگل مصنوعی پارک که پر از درخت‌های کاج است، قدم بزنید یا به سراغ رودخانه زیارت که از میان جنگل عبور می‌کند بروید و از طراوت این رودخانه در فضای سبز جنگل لذت ببرید.

مسیر دسترسی به جنگل نهارخوران

استان گلستان، شهر گرگان، ۸ کیلومتری مرکز شهر گرگان به سمت جنوب

برای رسیدن به این پارک جنگلی زیبا ابتدا باید به استان گلستان، شهر گرگان بروید و سپس از طریق بلوار ناهارخوران به این منطقه برسید.

جنگل پلنگ دره

پلنگ دره یکی از جاذبه‌های سوادکوه مازندران است و اگر قصد سفر به این منطقه رادارید، باید عاشق جنگل نوردی و طبیعت‌گردی باشید.

این جنگل به دلیل آب‌وهوای بی‌نظیر خود طرفداران زیادی دارد. در این جنگل یک رودخانه پرآب و خروشان وجود دارد و به دلیل وجود آب فراوان در این منطقه شما شاهد طبیعتی سرسبز و بکر هستید. شما می‌توانید در فصول گرم به این جنگل زیبا بروید.

شما محل‌های مناسبی برای پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و کمپینگ می‌توانید در اطراف این جنگل پیدا کنید و از آرامش این جنگل بکر لذت ببرید.

مسیر دسترسی به جنگل پلنگ دره

از جاده‌ فیروزکوه راه بیفتید تا به شیرگاه برسید. چند کیلومتر بعد از ورودی شیرگاه و بعد از یک پل آهنی از جاده‌ اصلی خارج می‌شوید. در ادامه از تابلوی سرمحیط‌بانی شیرگاه و از روستای نفار می‌گذرید. مسیر از اینجا خاکی می‌شود و به‌ خصوص اگر نم بارانی هم زده باشد، احتمال گیر کردن ماشین وجود دارد.

۱۳ کیلومتر دیگر رانندگی کنید. حدود ۱ ساعت طول می‌کشد تا به اول مسیر پیاده‌روی برسید. ماشین را پارک کنید و بقیه‌ مسیر را از دل جنگل بروید. رودخانه را دنبال کنید تا به آبشار و حوضچه‌اش برسید.

جنگل کوهسار کنده

کوهسار کنده نام روستایی از توابع شهرستان نکا، استان مازندران است. منطقه جنگلی و پوشش سرسبز اطراف این روستا یکی از تفرجگاه های شهرستان نکا و استان مازندران است.

گونه درختان، خزری بوده و وجود رودخانه ای زیبا، منظره هایی منحصر به فرد بوجود آورده است. یکی از جذاب ترین جاذبه های روستای کوهسار کنده، آبشار کوهسار می باشد. بقعه امامزاده جعفر، در روستای کوهسار کنده نیز یکی دیگر از مکان های گردشگری محسوب می شود.

مسیر دسترسی به جنگل کوهسار کنده

 روستای کوهسارکنده از توابع بخش مرکزی شهرستان نکا در دهستان پی رجه قرار گرفته و در مسیر راه اصلی مناطق هزار جریب نکا قرار دارد و در سه راهی منطقه (لکشا)، نرسیده به بالا زرندین علیا و فاصله روستا تا شهرستان نکا حدودا 12 کیلومتر می باشد.

جنگل راش سوادکوه

اگر به طبیعت گردی علاقه داشته باشید، حتما سفر به جنگل راش برای شما لذت‌بخش خواهد بود. به دلیل وجود انبوهی از درختان افرا، ملج، سردار،  توسکا و راش چشم‌انداز بی‌نظیری را رقم زده است.

زیبایی، ارزش بالا و نایاب بودن چوب راش باعث شده تا به این جنگل، جنگل راش بگویند. از لحظه ورود به این جنگل ابهت درختان چند صد ساله شما را در بر خواهد گرفت. مسیر پیاده‌روی در جنگل بسیار زیبا است.

مسیر دسترسی جنگل راش

فاصله این جنگل انبوه از مرکز استان مازندران، یعنی شهر ساری ۱۰۰ کیلومتر است و از شهر تهران نیز تا این منطقه حدود ۳ تا ۴ ساعت رانندگی فاصله خواهید داشت.

از هر شهری که سفر خود را شروع می‌کنید به ساری بروید. از جنوب شهر ساری، وارد جاده فیروزکوه شوید و به سمت شهرستان سوادکوه رانندگی کنید. به سمت شهر پل سفید بروید. با استفاده از تابلوهای راهنما خود را روستای سنگده برسانید. از نگهبانی ورودی جنگل رد شوید و مسیری حدود ۱۰ کیلومتر از جنگل را طی کرده تا به جنگل‌ راش برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *